LBL
03 okt 2023
1407 skatītāju priekšā atklāta mājas spēļu sezona, Sīpoliņam ''double-double''

''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'' savu mājas spēļu sezonu atklāja 3. oktobra vakarā. ''Pafbet'' Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas (LIBL) ietvaros Valmieras Olimpiskajā centrā viesojās līgas debitante Rīgas ''Zeļļi''. Valmierieši mača gaitā gan piekāpās ar rezultātu 71:78. Spēli klātienē vēroja 1407 skatītāju, kas ir ļoti iespaidīgs apmeklētāju skaits Latvijas sportam.

Spēli veiksmīgāk iesāka viesi, veicot savu pirmo nelielo izrāvienu jau dueļa ievadā, kas ļāva arī veiksmīgi turpināt maču. Valmierieši gan atguvās un pēc pirmā ceturkšņa uz tablo neizšķirts. Otrā ceturtdaļa gan veiksmīgāka rīdziniekiem un valmieriešiem puslaikā -7.

Arī nākamās desmit minūtes bija neveiksmīgas un valmieriešu deficīts uz brīdi sasniedza jau 17 punktus. Tas gan spēles garu nesalauza. Neatkarīgi no spēles iznākuma, valmierieši cīnījās līdz galam, uzvarot pēdējo ceturksni ar +9, kā arī samazinot deficītu no 17 līdz septiņiem punktiem.

Rezultatīvākais no valmieriešiem šoreiz bija Edmunds Elksnis, kura kontā 15 gūti punkti, piecas rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas un divas pārtvertas piespēles. Produktīvākais gan ar ''double-double'' bija spēka uzbrucējs Guntis Sīpoliņš, kura kontā 14 punkti, 10 atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un trīs pārtverts bumbas. Debiju Latvijas augstākajā basketbola divīzijā tikmēr piedzīvoja Pauls Katlaps.

''Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola'' - Rīgas ''Zeļļi'' 71:78 (21:21, 14:21, 15:24, 21:12)
Elksnis 15 (5 rez.p.), Sīpoliņš 14 (10 atl.b.), Naits 13 (4 atl.b.), Kaufmanis 11, Zrno 10 (5 atl.b.), Zvīnis 5, Čerijs 2 (5 atl.b.), Zelizņaks 1 (5 atl.b.), Katlaps

Līdz uzvarai šoreiz nedaudz pietrūka, tomēr nenokārsim degunus - svarīgākie sezonas mači vēl ir tikai priekšā. Nākamā mājas spēle valmieriešiem paredzēta jau piektdien jeb 6. oktobrī, kad Valmieras Olimpiskajā centrā viesosies ''Avis Utilitas Rapla'' vienība no Igaunijas. Spēles sākums plkst. 19:00, bet ieeja no plkst. 18:00.

Iegādājies biļetes laicīgi un nestāvi rindā: dari to ŠEIT.